1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
« »

 

APRENENT AMB LA SORDESA! 

 
 
Seguint el camí iniciat al centre de primària Escola Bellaterra, l'Institut Pere Calders, és des del curs 2010-2011, un centre preferent per l'alumnat amb necessitats educatives especials derivades de discapacitat auditiva (severa i pregona).
 

Al Vallès Occidental , depenent de la zona de residència, les famílies amb nois/es amb aquestes característiques,  poden optar, a més del seu institut de referència,  a l’Institut   de secundària Vallès  (Sabadell), a l'Institut Montserrat Roig (Terrassa) i a l’institut Pere Calders  (Cerdanyola).

Aquests centres disposen  dels professionals i l'equipament necessari per tal de donar resposta  singular i

una especialització professional de difícil generalització, tot vetllant per la zonificació dels centres amb alumnat d'aquestes característiques.

El nostre alumnat sord fa servir la llengua oral tant com a mitjà de comunicació com d'aprenentatge.
L'accès a la informació auditiva és possible gràcies a les seves pròtesis (audiòfon i implant coclear) i el reforç visual.
 

El professorat utilitza una emissora de freqüència modulada que assegura la recepció de les explicacions fetes a l'aula. A més, el centre compta amb un professional especialista (MALL) que dóna suport tant a l'alumnat com al professorat.


Si voleu més informació sobre el tema, tot seguit teniu un ventall d'adreces interessants.
 
  Adreces d'interès